16.02.2009 23:39

Jak by měla vypadat ideální manželka?

 

Zeptejte se chlapa:

(Článek z redakce Žena)

Jak by měla vypadat ideální manželka?

My ženy máme plno otázek, proto na Ženě.cz oslovujeme muže, aby nám na ně odpovídali. Zvládli to i v období předvánočního shonu, takže o rubriku Zeptej se chlapa nepřijdete ani dnes.

Pánové se vyjádří ke každé otázce, kterou nám do rubriky Zeptej se chlapa pošlete. Takže pokud vás zajímá, co si muži myslí o nás ženách a jak vidí "naše" problémy, pište na e-mail zeptejsechlapa@centrum.cz.

Odpovědi se dočtete každý týden.

Tentokrát jsme vybrali následující dotaz: Jak by měla vypadat a co by měla umět skvělá manželka?

PhDr. Petr Šmolka

Něco málo o něm: Vystudoval psychologii na Filozofické fakultě UK. Zabývá se především manželským poradenstvím a sociální psychologií. Je vedoucím Poradny pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy v Praze.

Petr Šmolka

Přesto je pár indicií, o než se opřít lze. Zvláště, pokud nám nečiní potíže přijmout pojem „očekávání“. Skvělá žena je ta, která je s to většinu našich očekávání přiměřeně saturovat. Některá očekávání jsou sice ryze individuální, některá se v čase mění, i tak je však alespoň pár celkem universálních. Skvělá manželka nemusí mít sice míry manekýny nebo sexbomby, měla by nám ale být alespoň vzhledově a dotykově příjemná. Pokud vypadá tak, že kdykoli ji jen koutkem oka zahlédneme, udělá se nám mdlo, pak to chováním a ryzostí charakteru zpravidla nedožene. Také neškodí, když je přiměřeně moudrá.

Skvělá žena by měla poskytovat obdiv – pochopitelně především jemu. Na počátku neuškodí ani selektivní zájem o sex – pouze s ním. A také by mohla respektovat, že její drahý má natolik zásadní starosti, že se nemůže rozptylovat prkotinami, jakými je bydlení, provoz domácnosti, výchova dětí a – nedej Bože – tím, jak se jeho milovaná právě cítí! Pochopitelně by mu měla dělat, co mu na očích uvidí. Pokud tohle všechno zvládne, pak si může být téměř jistá, že ji její manžel za čas opustí s někým, kdo ani zdaleka nebude tak skvělý. Se ženou, která může být podstatně méně půvabná, podstatně hloupější a podstatně hádavější. Která mu ale bude s to vytrvale hladit jeho .... ješitnost, pochopitelně!

Takže – milé dámy – chcete-li být skvělými manželkami, buďte především každá sama sebou. Pokud máte vedle sebe muže moudrého (prý jsou i tací), pak si až podle vás vytvoří svůj privátní obrázek skvělé ženy. Pokud je ale naopak natolik nemoudrý, že by se snažil vtěsnat vás do nějaké své apriorní představy o tom, co je a co není skvělé, pak bude i pro vás lepší, když se mu vyhnete uctivým obloukem. Dokonce nemusí být ani tak uctivý…

Článek redakce: Žena.cz

—————

Zpět


Inspirace

/album/inspirace2/cristianka-gif10/

—————

/album/inspirace2/a64-jpg/

—————

/album/inspirace2/a59-jpg/

—————

/album/inspirace2/a12-jpg/

—————

/album/inspirace2/a13-jpg/

—————

/album/inspirace2/a21-jpg/

—————

/album/inspirace2/a10-jpg/

—————

/album/inspirace2/a11-jpg/

——————————


Kontakt

Eva Orságová

Tichá 75,
Starý Bohumín,
Bohumín PSČ 735 81


739 724 151
(T - Mobile)
722 484 075
(o2)
ICQ: 391677391
IČ: 436 29 016



Novinky

02.04.2014 08:58

Aktuální katalog Cristian Lay - Adam a Eva - Jaro/Léto 2014

Nové trendy - moderní šperky,...

Celý článek

—————