13.11.2008 00:27

Chcete koupit své milé šperk?

Chcete koupit své milé šperk k výročí, narozeninám nebo jen tak pro radost?

Poradíme Vám.

Několik rad při výběru šperků

Šperky a žena patří neodmyslitelně k sobě. Krásu a osobnost ženy podtrhne vhodně vybraný šperk. Šperky můžeme považovat za nezbytný módní doplněk. Zdůrazní módní styl ženy. Žena by se v něm měla cítit dobře a spokojeně. V dnešní době jsou v módě výraznější a masivní typy šperků.

Nejběžnějším materiálem pro šperky je potažená bižuterie, chirurgická ocel, stříbro a zlato. Šperky mohou být zdobeny drahými kameny. Módním trendem se staly šperky s krystaly Swarovski a zirkony.

Pro ženu, která má snědou pokožku se více hodí šperky, které jsou světle zdobené a naopak pro světlejší pleť se hodí šperky, které jsou tmavší.

Např. můžete pomocí dlouhého šperku zavěšeného na krku opticky vymodelovat postavu nebo pokud nám šperky zasahují až mezi ňadra, tak na ně nenápadně upozorňujeme. Žena silnější postavy, když zvolí delší masivnější šperk, upoutá pozornost na šperk, ne však na své kila.

Už dávno neplatí, že brunetkám sluší stříbro a blondýnkám zlato.

Při rozhodování o barvě kovu je ale užitečnější vědět, že stříbro působí chladnějším, nedostupnějším dojem avšak omladí nositelku stříbrných šperků o nějaký ten rok. Říká se, že údajně ubírá životní energii avšak každý věří něčemu jinému. Zlato působí teplejším a vyrovnanějším dojmem, ale naopak jak je to u stříbrných šperků, nositelka zlatých šperků vypadá přístupněji a movitě, ale usedleji. U zlata se říká, že energii dodává. Hodně žen nosí v mládí stříbrné šperky a později volí zlaté.

Doporučila bych vyzkoušet změnu šperků a uvidíte ty divy.

 

 

Šperky musí ladit - Vaše žena či partnerka určitě nějaký šperk už má, stačí vybrat šperk podobného stylu. Např. ke šperkům s kulatým kamínkem se hodí kulaté zdobení, pokud nosí drobnější šperky, vybírejte méně nápadné, slaďte také barvy kamínků i materiál (zlato, stříbro, bílé zlato apod...)

Výběr šperků podle stylu ženy

romantický styl - tyto ženy se rády zdobí, proto pro ně vybírejte složitější jemně zdobené šperky s výraznějším zdobením a s více drobnými kamínky

sportovní styl - tyto ženy rády nosí pohodlné oblečení (rifle, trička..), proto pro ně vybírejte jednoduché a pohodlné šperky bez zdobení nebo s malými kamínky

 

vášnivý styl - pro tyto ženy vybírejte šperky nápadné, s ornamenty a různobarevnými kameny nebo extravagantní bižuterie

úspěšný styl - těmto ženám uděláte radost s jednoduchými, elegantními a decentními šperky

Jaká žena, takový se k ní hodí šperk - pokud je vaše partnerka drobnější postavy, volte pro ní šperk jemný s malými kamínky, nepříliš výrazný, naopak pokud je vaše žena silnější postavy, pro ni můžete vybírat výraznější a mohutnější šperky, aby na ní vynikly. Proto vybírejte pro ženy šperky takové, které se hodí k její osobnosti, vzhledu a jejím zájmům.

Druhy šperků

Prsteny - tento druh šperku nosí snad každá žena. Někdo má rád zlato, někdo stříbro, někomu zase udělá radost i bižuterie. Velikost prstenu Vám změří klenotník prst klenotnickým kroužkem. Můžete se také podívat na odkaz měření velikosti, tam najdete rady a míry k změření velikosti. Míru prstu byste měli měřit při pokojové teplotě. U širších prstenů 6mm a více kupujte vždy o jednu velikost větší. Pokud si nejste při výběru velikosti prstenu jisti, raději volte menší velikost (pak si můžete nechat prsten klidně o číslo nebo 2 zvětšit). Prsteny volíme podle tvaru prstů. U dlouhým a štíhlých prstů volíme širší kroužek,který opticky prst zmenší, u silnějších prstů volíme podlouhlý tvar kamene, který opticky prst zeštíhlí.

Náušnice - mohou být vyrobeny z chirurgické oceli, bižuterie potažené stříbrem nebo zlatem, stříbra, z bílého zlata nebo žlutého. Jsou různě zdobeny kamínky nebo hladké. Náušnice vybíráme podle tvaru obličeje. Ženám, které mají užší obličej budou slušet náušnice kruhové, naopak visací opticky prodlouží šíji. Módní náušnice jsou zdobené zirkony nebo krystaly Swarovski.

Přívěsky - V poslední době jsou v módě velké přívěsky s různými motivy nebo krystaly. Ovšem musí mít na paměti, k jaké příležitosti a k jakému oblečení šperky bude volit.

Náramky - holým pažím sluší širší náramky

Jak nosit šperky

Pokud chcete působit žensky a něžně, vyberte si perly nebo kameny výrazných barev Vám zase dodají luxusní vzhled. Velice dobře působí a vypadá, když sladíte kameny s barvou vašich očí. K hlubším výstřihům zvolte náhrdelník, k halence a saku pak zase náušnice. Některé ženy se mohou jen ozdobit prstýnkem nebo štrasovou sponou do vlasů. Ozdoby nohou si raději nechte na nošení ve volných chvílích nebo na dovolené. Nikdy nekombinujte stříbro se zlatem, vypadá lacině, ale hlavně nevkusně! Šperky jsou odrazem osobnosti, kterou se daný člověk prezentuje. Nosí-li určitou značku, výrazem citu jsou zásnubní prsten nebo jakýmsi pečetidlem jsou prsteny snubní. Výrazem víry často bývají přívěsky ve tvaru kříže nebo čínská znamení.

Historie šperků

Lidé se zdobili již od úsvitu dějin. Dá se říct, že jsou historicky starší než mnoho druhů oděvů. Šperky tehdy měly za úkol demonstrovat jedincovy zásluhy a postavení ve společnosti. Později, když člověk objevil drahé kovy, začaly fungovat jako symbol bohatství a moci a v neposlední řadě také jako platidlo.

—————

Zpět


Kontakt

Eva Orságová

Tichá 75,
Starý Bohumín,
Bohumín PSČ 735 81


739 724 151
(T - Mobile)
722 484 075
(o2)
ICQ: 391677391
IČ: 436 29 016



Novinky

02.04.2014 08:58

Aktuální katalog Cristian Lay - Adam a Eva - Jaro/Léto 2014

Nové trendy - moderní šperky,...

Celý článek

—————